petak, 13. listopada 2017.

Napravite najsočni hamburger kao iz najboljih restorana


Potrebno:
 2 kg mljevene junetine
 1/2 solje mlijeka u prahu(solja 250 ml)
 2 male kasike soli
 1/4 male kasike tucane ljute paprike
 1/2 male kasike svjeze mljevenog bibera
 1 mala kasika bijelog luka u prahu
 1 mala kasika crvene paprike
 2 male kasike luka u prahu
 3 velike kasike soja sosa
 1/2 solje krusnih mrvica
Priprema:
U veću zdjelu staviti meso i sve navedene zacine i dobro pomijesati. traba da se mijse oko 5 minuta da bi se sve dobro sjedinilo.
Od pripremljene smjese praviti vece hamburgere i redati u dublju tepsiju ili zdjelu koju ste prethodno premazali uljem.
Pripremljene hamburgere dobro zatvoriti i ostaviti u frizideru najbolje preko noci.
Prziti hamburgere na rostilju ili u teflonskoj tavi 7 minuta sa svake strane na umjerenoj temperaturi ili pozelji,ovisno koliko želite da su pečeni.

Nema komentara:

Objavi komentar