nedjelja, 22. listopada 2017.

Fritule sa jabukama i jogurtom


Potrebno:

400 g tekućeg jogurta

2 jaja

4 žlice šećera

2 vanilin šećera

1 kašika  rakije

prstohvat soli

350 g glatkog brašna

2 praška za pecivo

malo  limunove korice

2 krupno naribane jabuke srednje veličine

1kašikica cimeta 

Priprema:

Jaja izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna, jabuke, cimet, brašno i prašak za pecivo.
Miksajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
Ulje zagrijte u visokom lončiću pa žlicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto. Pomozite si drugom žlicom, oblikujte fritule i pecite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Pečene fritule stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće. Vruće fritule posipajte šećerom u prahu i poslužite se.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar