nedjelja, 22. listopada 2017.

Desert u čaši čarobna kombinacija čokolade i višanja


Potrebno:

Za koru 
100 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje (sa većim postotkom kaka )
2 jaja
65 g glatkog brašna
1 kašika  kakaa u prahu

 I još:
1 tegla kompota od višanja
50 ml vode
120 g šećera
2 vanilin šećera
1 kašika  brašna (15 g)
200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Omekšali maslac pjenasto izmiksajte šećerom i vanilin šećerom. Čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s izmiksanim maslacem i šećerom.
Dodajte jaja pa sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte brašno i kakao pa sve još jednom izmiskajte na najmanjoj brzini. Biskvitnu smjesu izlijte manji kalup za pečenje čije ste dno prekrili masnim papirom.
Čokoladni biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni biskvit rukama razmrvite u većoj zdjeli pa pomiješajte s vanilin šećerom i natopite s 50 ml vode i 100 ml soka iz kompota od višanja.
Višnje, ostatak soka iz kompota i šećer zagrijte do vrenja pa dodajte brašno koje ste razmutili s 5 žlica vode. Višnje kratko prokuhajte da se zgusnu.
U čaše ili zdjelice za posluživanje stavljajte red po red mrvica od čokoladnog biskvita i kuhane višnje. Ostavite desert da se ohladi na sobnoj temperaturi pa na vrh stavite 2-3  kašike umućenog  slatkog vrhnja.
Desert ukrasite naribanom čokoladom ili ostatkom čokoladnih mrvica i dobro ohladite prije posluživanja!
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar