Potrebno :
oko 2 kg krompira,
200g brašna,
150 ml ulja,
soli po ukusu,
biber po ukusu,
2 glavice luka ,
komadić putera.
200g brašna,
150 ml ulja,
soli po ukusu,
biber po ukusu,
2 glavice luka ,
komadić putera.
1prašak za pecivo
Priprema :
Oguliti krompir i izrendati ga na krupno rende.
Oceijditi ga dobro.
Pomešati krompir, ulje ,začine i
sitno sjeckan luk
Na kraju dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i rukama izmiješati.
Uključite rernu na 250 C i stavite dobro nauljen pleh da se zagreje.
Koristite pleh od rerne.Kljukuša je sve bolja što je tanja (biće hrskavija)
U zagrejan pleh izlijte smesu za kljukušu i pecite nekih pola sata.
Prije samog kraja premažite je puterom i vratite je u rernu da se zapeče.
Kada odozgo lijepo porumeni gotova je.
Napomena : Umjesto putera možete premazati kiselim vrhnjem ako želite da bude mekša .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar