petak, 13. listopada 2017.

Bosanska kljukuša sa krompirom


Potrebno  :

 oko 2 kg krompira,
 200g brašna,
 150 ml ulja,
 soli po ukusu,
 biber po ukusu,
 2 glavice luka ,
 komadić putera.
1prašak za pecivo 
Priprema :

Oguliti  krompir i izrendati ga na krupno rende.
Oceijditi ga dobro.
Pomešati krompir, ulje ,začine i 
 sitno sjeckan luk  
Na kraju dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i rukama izmiješati.
Uključite rernu na 250 C i stavite dobro nauljen pleh da se zagreje.
Koristite pleh od rerne.Kljukuša je sve bolja što je tanja (biće hrskavija)
U zagrejan pleh izlijte smesu za kljukušu i pecite nekih pola sata.
Prije samog kraja premažite je puterom i vratite je u rernu da se zapeče.
Kada odozgo lijepo porumeni gotova je.
Napomena : Umjesto putera možete premazati kiselim vrhnjem ako želite da bude mekša .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar