utorak, 26. rujna 2017.

Vrijeme je kestena napravite jednu finu :Kesten Tortu


Potrebno:
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 Rum šećer
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g Glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 Prašak za pecivo
  • 80 g mljevenih oraha
  • 200 g kesten-pirea
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml mlijeka
  • 1 Krema za torte čokolada
  • Šlag 5 +
  • Priprema
    – Jaja, šećer i rum šećer pjenasto izmiješajte te dodajte ulje i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo te mljevene orahe.
    – Smjesu dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) pa pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečeni biskvit ohladite i ostavite u kalupu.
    -Kesten-pire izmiješajte sa slatkim vrhnjem. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Na kraju umiješajte pripremljeni kesten-pire i dobivenu kremu nanesite preko biskvita u kalupu.
    – Tortu ostavite u hladnjaku do posluživanja.

    Šlag  izmiješajte do željene čvrstoće i premažite  tortu .
    Savjet
    Tortu ukrasite po želji čokoladnom glazurom ili  rendanom čokoladom .
    Prijatno !

    Nema komentara:

    Objavi komentar