Potrebno:
Kore:
Fil:
Ppriprema kora :
1. Sve sastojke pomiješajte, dobit ćete smjesu gustine kao za palačinke.
2. Postavite u tepsiju masni papir (moja je 23 x 32 cm).
3. Smjesu podijelite u četiri posudice, tako da dobijete jednake količine.
4. U tepsiju rasporedite smjesu iz jedne posudice, dobit ćete dosta tanak sloj.
5. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 8-9 minuta.
6. Izvadite koru sa papirom i kada se ohladi, odvojiti papir od kore.
7. Preostale kore peći na isti način.
2. Postavite u tepsiju masni papir (moja je 23 x 32 cm).
3. Smjesu podijelite u četiri posudice, tako da dobijete jednake količine.
4. U tepsiju rasporedite smjesu iz jedne posudice, dobit ćete dosta tanak sloj.
5. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 8-9 minuta.
6. Izvadite koru sa papirom i kada se ohladi, odvojiti papir od kore.
7. Preostale kore peći na isti način.
Fil:
1. Šećer, vanilin šećer i gustin pomiješajte pjenjačom sa malo mlijeka, a ostatak stavite zakuhati.
2. Sve te sastojke ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu.
3. Dodajte limunov sok i skinite sa vatre.
4. Pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se ohladi.
5. Margarin pjenasto izradite i dodavajte žlicu po žlicu ohlađenog gustina stalno muteći mikserom.
2. Sve te sastojke ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu.
3. Dodajte limunov sok i skinite sa vatre.
4. Pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se ohladi.
5. Margarin pjenasto izradite i dodavajte žlicu po žlicu ohlađenog gustina stalno muteći mikserom.
Svaku koru namazati filom
kora -fil
izribati čokoladu
Ostavite kolač u frižideru da prenoći prije služenja.
izribati čokoladu
Ostavite kolač u frižideru da prenoći prije služenja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar