Potrebno
lisnato tijesto
Za fil od višanja:
500 gr višanja
200 gr šećera
200 ml vode
1 puding of vanilije
1 puna žlica gustina
Krema od mascarponea:
500 ml vrhnja za šlag
250 gr Mascarponea
100 gr bijele čokolade
Priprema:
Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.
Pobrašnite malo površinu na kojoj razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.
Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.
Vilicom izbockajte tijesto da se ne bih napirilo prilikom pečenja.
Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.
Ostavite da se ohladi.
Fil od višanja
Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.
Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.
Ostatak vode pomiješajte sa pudingom i gustinom.
U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi.
Mascarpone krema
Vrhnje sa šlag izradite.
Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu, te sve izradite mikserom.
Slaganje kolaca
Naizmjenično
Tijesto – fil od višanja – krema
Dekoracija može po želji .Ohladite bar 3 sata pa poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar