utorak, 26. rujna 2017.

Brzi kolač sa kakao i jogurtom: Bez vage i zahtjevnih postupaka, gotov za tren







Jeftino, ukusno, to su kolači koje ovih dana najviše volimo. Kako napraviti jedan takav? Vrlo jednostavno – donosimo recept koji omogućava upravo to, šteta bi bilo da ne probate!

Sastojci:

Za biskvit:
● 3 jogurta (taman da imamo i mjericu),
● 3 čaše od jogurta šećera,
● 3 čaše od jogurta brašna,
● 1 kašičica sode bikarbone,
● 1 čaše od jogurta ulja,
● 3 kašike kakaa

Za preljev:

● 10 kašika šećera,
● 17 kašika mlijeka,
● 1/2 (125 g) margarina,
● 3 kašike kakaa

Priprema:

Biskvit:
Od navedenih sastojaka napravimo smjesu. Treba je dobro umuti dok ne postane glatka, jednolična.
Prebaciti u četvrtasti kalup i šeći otprilike pola sata na 200°C. Naravno, treba provjeriti čačkalicom i gotovo je kada se čačkalica zabode i ostane suha. Onda ostavimo tijesto da miruje nekih 5 minuta, a mi se za to vrijeme bacimo na kuhanje preljeva.
Preljev:
Svi sastojci se prokuhaju dok ne postanu ujednačena masa koju zatim prelijemo preko kolača.
Prije toga treba kolač izrezati na kocke i sipati preljev preko rezova, da se dobro natope, a zatim i preko cijelog kolača.
Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata, i gozba može početi!

Nema komentara:

Objavi komentar