SASTOJCI:
240 g Petit beure keksa
125 g putra
1 jaje
7 dag šećera
10 dag čokolade za kuhanje
2 čepa soka od višnje
1 espresso
PRIPREMA:
Valjkom zdrobiti kekse na veličinu koja vam paše. Osobno volim da to malo hruska, pa ne usitnim skroz na prezle nego ostavim i malo većih komadića Na pari razmutiti jaje i šečer Kada se jaja i šećer dobro ugriju ubacite i komadiće čokolade i promiješajte dok ne dobiješte finu smjesu. U nju ulijte malo kave (ja sam stavio jedan kratki espresso iz Dolce gusta) i čep ili dva soka od višnje. Dok se to malo hladi u posudi pomiješajte zdrobljene kekse i pola putra. Ja ga ubacujem u listićima kako bi se lakše i brže pomiješalo. U smjesu keksa i putra ulijte i čokoladnu smjesu i promješajte. Novu smjesu stavite u frižider da se malo stisne kako bi ju lakše oblikovali. Nakon toga oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer (ili kokos) i opet vratite u frižider.
Posluživati ohlađeno iz frižidera.
Nema komentara:
Objavi komentar