Potrebno
Za osnovu:
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 kašika so
100 gr. kačkavalj
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 kašika so
100 gr. kačkavalj
100 gr. sunke po izboru
2 kašike mlijeka
20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje
1 jaje
2 kasike mlijeka
po potreba hljebne mrvice (prezla)
2 kašike mlijeka
20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje
1 jaje
2 kasike mlijeka
po potreba hljebne mrvice (prezla)
Priprema
Narezati sitno na kockice kačkavalj i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mlijeka i izmesajte … kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kačkavalj i pera od mladog luka – izmesajte.
Od dobivenu smese napravite loptice u velicini koji vi zelite.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 kašike mlijeka, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Prijatno!
Od dobivenu smese napravite loptice u velicini koji vi zelite.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 kašike mlijeka, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar