Potrebno:
Za kore:
12 belanaca
15 kašika šećera
250 g mlevenih oraha
7 kašika brašna
Za fil I:
12 žumanaca
150 g šećera
100 g mlevenih lešnika
250 g margarina
100 g šećera u prahu
50 g čokolade za kuvanje
Za fil II:
150 g šlaga
150 g mlevenih lešnika
Za čokoladne šare:
150 g čokolade za kuvanje
Priprema
Za kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg i dodati šećer. Mutiti još malo, dodati orahe i brašno, te lagano promešati varjačom.
Na papiru za pečenje iscrtati krug veličine kalupa. Napraviti pet krugova i svaki premazati puterom.
Rasporediti smesu za kore na krugove, pažljivo je razmazati i peći na poleđini pleha oko pet minuta.
Pečenu koru ostavite na papiru da se prohladi pa tek onda ukloniti papir s nje.
Fil I:
Umutiti žumanca sa šećerom, skuvati ih na pari, a onda ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti s ohlađenim žumancima. Dodati mlevene lešnike i sve sastojke dobro povezati u kremastu smesu.
Odvojiti dve kašike fila za premazivanje ivica torte.
Fil II:
Umutiti šlag po uputstvu sa kesice te dodati mlevene lešnike.
Finalni postupak: Svaku koru premazati filom I, pa filom II.
Na tacnu za posluženje poređati premazane kore jednu na drugu. Odvojenim filom premazati tortu sa strane.
Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati u špric za dekoraciju. Na alu-foliji praviti oblike od čokolade, a potom ih ostaviti u frižider da se stegnu. Ohlađenje čokoladne figure skidati s folije i stavljati na tortu.
Prijatno!
Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati u špric za dekoraciju. Na alu-foliji praviti oblike od čokolade, a potom ih ostaviti u frižider da se stegnu. Ohlađenje čokoladne figure skidati s folije i stavljati na tortu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar