utorak, 26. rujna 2017.

Ručak za deset : Teletina sa šampinjonima u sosu od ajvara



Potrebno :
500 g telećeg mesa od buta
250 g šampinjona
1 manji praziluk
1 manja glavica
crnog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike pikantnog ajvara
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica senfa, ulje
2 čena belog luka
mešavina začina





Priprema:


Teleće meso iseći na štapiće, šampinjone na četvrtine, praziluk i crni luk na kockice, a beli luk ispasirati.

Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
 Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom
Poslužiti mozete uz pire krompir ,rižu ili makarone .
Prijatno! :)

Nema komentara:

Objavi komentar