Potrebno:
3 srednje tikvice (moze se probati i sa patlidzanima)
3-4 jaja
100 g brasna
150-200 g purece šunke
200 g edamera,trapista ili mocarele
180 g kisele pavlake 12m.m.
so,
vegeta,
biber
Priprema:
Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade. Staviti u cjediljku i posoliti. Ostaviti 30 min.tako.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno. Stavimo ulje da se grije.
Przimo tikvice da malo porumene. Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu. Takođe zdravija varijanta, mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.
Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju. Nauljimo i stavimo red tikvica.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke. Ja sam dobila tri sloja, s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice. Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Poslužiti tople.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar