ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Palačinke punjene mljevenim mesom!





Potrebno:

 palačinke pripremljene prema osnovnom receptu

 300 gr mljevenog mesa
 1 glavica luka
 200 gr gljiva
 1/2 svježe crvene paprike

 2 žlice nasjeckanog peršina
 1 žlica origana
 1 žlica crvene paprike u prahu
 sol
 biber
 2 žlice ulja


Preliv za palačinke:

 300 ml vrhnja za kuhanje
 200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja

Priprema:


Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti i puniti palačinke.

Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.

Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar