ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Ne mogu vam riječima opisat kolko je ukusna ova pita-Zorina pita





Potrebno :

 500g kore za savijače
 1 srednja glavica crvenog luka
 500g mlj. mesa po izboru
3 srednja krumpira
 začini po ukusu sol, vegeta, biber

Za Preljev:
 3 jaja
 1 dc ulja
 1 čvrsti jogurt
 2 dc mineralne vode
 1 žličica soli

Priprema

Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
Protvan vel. 35×25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola. Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.
Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom. Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.
Preljev 
Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru. 
Prijatno  !




Nema komentara:

Objavi komentar