nedjelja, 3. rujna 2017.

Crnac bez jaja




Potrebno

Za koru :

3 čvrsta jogurta (3×180 g)
3 jogurtove čašice pšeničnog glatkog brašna tipa 550
2 čaše od jogurta šećera
1 čašicu od jogurta ulja
3 velike kašike  kakaa
2 žličice sode bikarbone


Za glazuru :
 150 g maslaca,
 150 g čokolade za kuhanje,
 120 g šećera te 
 120 ml mlijeka

Priprema :
Mikserom najvećom brzinom pomiješajte  sve sastojke te ih izlijte u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje.
Ispecite koru  u zagrijanoj reni na 200 stepeni nekih 20 min . Vruć kolač narežite narežite na kockice.

 Dok se kora peče pripremite glazuru .
 Prvo otopite maslac , a zatim mu dodajte čokoladu i šećer i nalijte mlijeko.
 Kad se sastojci otope i kad   glazura zavri, izlijte je na izrezan  kolač. Ohladite pa posluzite.

 Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar