utorak, 12. rujna 2017.

Tako je sočan i osvježavajuci da je šteta ne probati ga : "VOĆNA ČAROLIJA"



Potrebno

Za kore :
10 jaja
10 kasika secera
3 kasike kakao
1 prasak za pecivo
2 dl ulja
2 dl jogurta
10 kasika brasna

Za fil 1

200 gr gustina
1 ekstrat vanile
100gr bele cokolade
1 margarin
200 gr secera u prahu
12 dl mleka

fil 2:

300 gr secera
6 dl vode
500 gr borovnica ili bilo kog drugog voca
120 gr pudinga od jagode ili vanile 
Završni dio ;
glazura  od cokolade 250 gr i 3 kašike ulja istopiti na laganoj vatri

Priprema
Za kore :
Ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti
dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1 dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30
x 40 isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni nekih 15 -20 min zavisno os vaše rerne .

Za fil 1:
Od 1 litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak
mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kremu , kada se ohladi
sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.

Za fil2
U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4 dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva
,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se
ohladi

Slaganje :

žuta kora,
voćni fil ,
fil od gustina ,
crna kora ,
fil od gustina
glazura 

Kolač dobro ohladiti u frižideru do služenja .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar