Potrebno
Za fil:
150 gr mljevenih oraha
100-150 gr secera
5 kašika mlakog mlijeka
2 kašike ruma
150 gr mljevenih oraha
100-150 gr secera
5 kašika mlakog mlijeka
2 kašike ruma
Za koru:
4 jaja
100 gr secera
100 gr oraha
40 gr brasna
4 jaja
100 gr secera
100 gr oraha
40 gr brasna
Za glazuru :
80 gr kuhinjske cokolade
1 kašike ruma
1 kašika vode
Priprema
Umutite bjelanjca u cvrsti snijeg i ostavite.
Izmiksajte zumanjca sa secerom u pjenastu smjesu.
U to dodajte mljevene orahe i brasno.Izmiksajte.
Zatim dodajte bjelanjce i izmiksajte sve zajedno.
Stavite u namasceni pleh i stavite da se pece na 180C 20min.Ostavite da se potpuno ohladi.
U to dodajte mljevene orahe i brasno.Izmiksajte.
Zatim dodajte bjelanjce i izmiksajte sve zajedno.
Stavite u namasceni pleh i stavite da se pece na 180C 20min.Ostavite da se potpuno ohladi.
Pecenu koru isjecite na pola.
U sredini stavite malo vise od pola filla.Razmazite.
Preklopite sa drugom korom .Na vrh kore stavite drugu polovinu filla i razmazite.
U sredini stavite malo vise od pola filla.Razmazite.
Preklopite sa drugom korom .Na vrh kore stavite drugu polovinu filla i razmazite.
Glazuru od čokolade pripremite:
U manju serpicu stavite cokoladu za kuhanje,vodu i rum.Mijesajte sve zajedno dok se cokolada ne otopi.
Premazite preko kolaca.
Premazite preko kolaca.
Preko cokolade pospite sa mljevenim orasima.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar