utorak, 5. rujna 2017.

Kolač na brzaka



Potrebno:

Za podlogu :
1 paket keksa 300 gr  (petit ,piškota ili plazma šta imate  )
sve zavisi kolika vam je tasna za kolač

1 litra mlijeka
2 pudinga vanilin 
8 kašika  Šećera 
1 kašika  Gustina 
250 ml Slatkog vrhnja

Tečna čokolada za dekoraciju 

Priprema:


  Na tasnu  poslažete podlogu od keksa  ,  koje  ste  predhodno na brzinu namočili  u hladno mlijeko.

U malo mlijeka umiješaj puding, gustin i 2. žlice šećera, ostalo mlijeko i šećer stavi kuhati te u kipuće ukuhaj pripremljenu smjesu.

Kuhaj uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Još vruče ulij na piškote i ostavi na se ohladi.

Vrhnje istuci u šlag i stavi na ohlađeni puding. Odozgo  prošarajte  sa tekučom čokoladom.
Kolač ostavite u frižider da se dobro ohladi pa poslužite .
Napomena: Za bolju kremu ako želite možete dodati 250 gr umuućeno slatko vrhnje ali tad vam krema mora biti hladna .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar