Potrebno:
Za podlogu :1 paket keksa 300 gr (petit ,piškota ili plazma šta imate )
sve zavisi kolika vam je tasna za kolač
1 litra mlijeka
2 pudinga vanilin
8 kašika Šećera
1 kašika Gustina
250 ml Slatkog vrhnja
Tečna čokolada za dekoraciju
Priprema:
Na tasnu poslažete podlogu od keksa , koje ste predhodno na brzinu namočili u hladno mlijeko.
U malo mlijeka umiješaj puding, gustin i 2. žlice šećera, ostalo mlijeko i šećer stavi kuhati te u kipuće ukuhaj pripremljenu smjesu.
Kuhaj uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Još vruče ulij na piškote i ostavi na se ohladi.
Vrhnje istuci u šlag i stavi na ohlađeni puding. Odozgo prošarajte sa tekučom čokoladom.
Kolač ostavite u frižider da se dobro ohladi pa poslužite .
Napomena: Za bolju kremu ako želite možete dodati 250 gr umuućeno slatko vrhnje ali tad vam krema mora biti hladna .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar