utorak, 5. rujna 2017.

Čokoladni kolač bez brašna !
















Potrebno:
 maslac za podmazivanje pleha
 225 g tamne čokolade (70% kakaa)
 225 g(slatke pavlake)
 1/4 kašičice soli
Za  dekoraciju :
 kakao i istopljena bijela čokolada

Priprema:

Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim pepirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite. Kada je kolač ohlađen izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Isijecite na kocke po želji pospite malo kakaom  i istopljenom bijelom čokoladom .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar