Potrebno:
maslac za podmazivanje pleha
225 g tamne čokolade (70% kakaa)
225 g tamne čokolade (70% kakaa)
225 g(slatke pavlake)
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice soli
Za dekoraciju :
kakao i istopljena bijela čokolada
Priprema:
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim pepirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite. Kada je kolač ohlađen izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Isijecite na kocke po želji pospite malo kakaom i istopljenom bijelom čokoladom .
kakao i istopljena bijela čokolada
Priprema:
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim pepirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite. Kada je kolač ohlađen izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Isijecite na kocke po želji pospite malo kakaom i istopljenom bijelom čokoladom .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar