Potrebno:
za kore
15 belanaca
15 kašika šećera
300 g mlevenog keksa
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
6 kašika ruma
za fil:
1 l mleka
6 kašika šećera
15 žumanaca
3 pudinga od vanile
250 g margarina
4 kašike prženih lešnika
4 kašike eurokrema
100 g bele čokolade
za dekoraciju:
2 šlaga
Priprema
za kore :
U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
Na kraju dodati 100 g mlevenog keksa i kašiku brašna, jednu trećinu praška za pecivo i polako promešati varjačom.
U okrugao kalup za torte obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a potom je izvaditi iz kalupa i poprskati sa 2 kašike ruma. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
za fil :
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
Preostalo mleko umutiti sa praškom za puding od vanile i žumancima te dodati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi da se zgusne.
U ohlađen fil od pudinga postepeno dodavati margarin i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
Dobijeni fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevene pržene lešnike, u drugi rendanu belu čokoladu, a u treći deo eurokrem i polako promešati.
Slaganje :
Prvu koru premazati polovinom fila od bele čokolade, zatim naneti polovinu fila od prženih mlevenih lešnika i na kraju polovinu fila od eurokrema. Preklopiti drugom korom te isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte.
Ohladiti dobro u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar