Potrebno:
Za kuglice od sira:
250 g krem sira
50 g šećera u prahu
3 kašike gustina
50 g kokosa
2 žumanca
250 g krem sira
50 g šećera u prahu
3 kašike gustina
50 g kokosa
2 žumanca
Za koru:
2 kašike brašna
6 bjelanaca
4 žumanca
30 g šećera u prahu
2 kašike kakaa
2 kašike gustina
100 g čokolade
1 kašičica praška za pecivo
vanilin šećer
prstohvat soli
2 kašike brašna
6 bjelanaca
4 žumanca
30 g šećera u prahu
2 kašike kakaa
2 kašike gustina
100 g čokolade
1 kašičica praška za pecivo
vanilin šećer
prstohvat soli
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike slatkog vrhnja
100 g čokolade
3 kašike slatkog vrhnja
Priprema:
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
U zdjeli pomiješajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo prohladi umiješajte u smjesu sa žumancima.
Umutite bjelanca i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kakaa, dvije kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer.
Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i slatkog vrhnja.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.
Prijatno!
Umutite bjelanca i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kakaa, dvije kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer.
Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i slatkog vrhnja.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar