Potrebno:
250 grama secera
100 grama margarina
200 grama kokosa
200 grama mljevenog keksa
1 dcl mlijeka
180 grama crne cokolade
150 grama bijele cokolade
Za glazuru ili bijeli dio :
50gr maslaca
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
200 grama bijele čokolade (za dekoraciju,može i čokolada za kuhanje )
100 grama margarina
200 grama kokosa
200 grama mljevenog keksa
1 dcl mlijeka
180 grama crne cokolade
150 grama bijele cokolade
Za glazuru ili bijeli dio :
50gr maslaca
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
200 grama bijele čokolade (za dekoraciju,može i čokolada za kuhanje )
Priprema:
Pjenasto umutiti šećer sa margarinomDodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.
Sve dobro izmješati i staviti u namazani kalup .
Ostaviti u frižideru 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom na pari sa pola 3kasike ulja ,3kašike mlijeka i maslacem .
Ukrasiti po želji. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi i čokolada stegne .
Sjeci na kocke i služiti.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar