Potrebno:
500 gr jufke za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr maslaca /margarina
4 kašike griza
1/3 maslaca ili margarina
3 kašike ulja
Za Agdu:
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr maslaca /margarina
4 kašike griza
1/3 maslaca ili margarina
3 kašike ulja
Za Agdu:
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera
Priprema:
Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti maslac.
Staviti jednu koru, premazati je maslacom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
Rastopiti 1/3 maslaca i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
Za Agdu: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.
Jabukovaču peći 30 minuta na 200 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !
Jabukovaču peći 30 minuta na 200 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar