srijeda, 6. rujna 2017.

Ovo je recept za najsočniju i najukusniju Jabukovaču do sada!







Potrebno:

 500 gr jufke za pite
 1 kg jabuka
 2 jaja
 250 gr grožđica
 pola praška za pecivo
 kašikica cimeta
125 gr maslaca /margarina 
 4 kašike griza
 1/3 maslaca ili margarina
 3 kašike ulja

Za Agdu:

 4 šoljice šećera
 5 šoljica vode
 2 vanilin šećera

Priprema:


Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti maslac.
Staviti jednu koru, premazati je maslacom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
Rastopiti 1/3 maslaca i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.

Za Agdu: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer. 
Jabukovaču peći 30 minuta na 200 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.
Ohladiti pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar