Potrebno
Za tijesto:
brašno 1kg.
mlijeko 250ml.
vode 250ml.
kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.
mlijeko 250ml.
vode 250ml.
kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.
Za fil sa sirom :
sir 150g.(mrvljeni)
jaja 2
šunkarice 150g.
jaja 2
šunkarice 150g.
Za fil sa blitvom :
jaje 1
mrvljeni sir 150g.
blitve 150-200g.(sveže iseckane)
mrvljeni sir 150g.
blitve 150-200g.(sveže iseckane)
Za fil sa ajvarom :
ajvar 3-4kašike
Za premazivanje kora :
margarin 150g.
margarin 150g.
Za premazivanje cijele pogače :
kisela pavlaka 2-3kašike
jaje 1
susam 2-3 kašike
jaje 1
susam 2-3 kašike
Priprema:
Zamijesiti tijesto od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podijeliti testo na 11 loptica.
Razviti lopticu veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dvije razvijene loptice.
Tako sastavljati po dvije kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.
Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmiješati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.
Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od 150g.mrvljenog sira(ili kakvog imate), jaja i preko sira poređati šunkaricu.
Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.
Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.
Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo sa 2-3kašike pavlake i 1jajetom…po želji posuti sa susamom 2-3kašike i odmah pečemo.
Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar