Potrebno
Za krem:
700 ml mleka
2 pudinga od vanile
200 gr margarina
200 gr šećera u prahu
2 kašike kristal šećera
Još:
40 komada petit keksa
100 gr mlevenog keksa
1 kašika kakaoa
1 vanilin šećer
400 ml mleka
100 gr šlaga
150 ml vode
1 kašika ekstrata od ruma
Priprema:
Prvo skuvati puding.
u 200 ml mleka razmutiti puding i 2 kašike šećera, a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i skroz ohladiti.
Pomešati vanilin šećer, mleveni keks i kakao.
200 ml mleka staviti da provri pa preliti smesu sa mlevenim keksom i izmešati
I keks ostaviti da se hladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavati ohladjen puding od vanile i miksirati.
Ulupati šlag sa 150 ml vode, pa kremu od vanile dodati pola šlaga i izmiksirati.
Krem bi trebao da bude gust.
Kada budete dodavali šlag, dodajte prvo 2 kašike pa izmutite, da ne bi slučajno vam bilo retko. Ne bi smelo! Za svaki slučaj za one koji prvi put prave ovakvu vrstu krema neka paze.
Zatim tu smesu podeliti na dva dela.
Jedan je 2/3 a drugi 1/3.
U deo koji je 1 /3 dodati smesu poparenog keksa.
Ta smesa ako jako odstoji ume da se stegne, meni se stegla jednom jer sam je pravila 2 h pre pravljenja torte, da olaksam sebi, pa sam morala da joj dodam mleka da je razbijem. Znači, pravite smesu kada pravite i tortu.
Zagrejte 200 ml mleka i dodajte mu rum.
40 komada keksa podelite u 4 gomile po 10.
Uzmite dugačku usku tacnu i poslažite 10 komada namočenih keksova u mleko i rum u 2 reda po 5 komada.
Nanesite onda tamni krem, pa svetli.
Ponovite tako do kraja.
Imaćete dovoljno i mleka za umakanje i kremova za mazanje. samo nemojte razvlačiti predebelo i biće sasvim dovoljno.
Ostatkom šlaga premažite odgore.
Ostavite 3 – 4 h da odstoji keks torta da bi keks upio mleko.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar