srijeda, 6. rujna 2017.

Neskvik torta!




Prava dečija torta, obožavaće je, ali ni odrasli neće zostajati. Bogata kremom i tankim koricama biće pojedena u slast.

Potrebno 3x
Za kore:

3 belanca
3 kašike šećera
2 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna

Za premaz:
100gr čokolade za kuvanje
40gr margarina

Za fil 1:
9 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
7 kašika neskvika
500ml mleka
1/3 margarina
4 kašike šećera u prahu, pune

Za fil 2:
400ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Priprema
Za kore :

Ulupajte belanca sa šećerom u jak šne pa dodajte orahe i brašno i sve izmešajte.
Ispecite ovakve tri kore na 180 stepeni po 10-15 minuta u manjem kalupu od 23 cm.

Za premaz:
Ulupajte margarin pa mu dodajte omekšalu čokoladu pa sve izmutite.

Za fil 1:
Razmutite žumanca sa šećerom, brašnom i neksvikom pa zakuvajte u preostalo mleko i ostavite da se skroz ohladi. Ulupajte penasto margarin sa šećerom pa dodajte ohladjenom kremu.

Za fil 2:
Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom.
Slaganje:
Na prvu koru namažite premaz od margarina i čokolade. Premažite tako sve tri kore.
Stavite prvu pa preko premaza stavite neskvik krem pa slatku pavlaku.
Tako uradite sa sve tri kore.
Okolo omažite sa ostatkom slatke pavlake i pospite neskvikom ili dekorišite nekim čoko mrvicama, po želji.
Ohladite tortu u frižideru bar 3 sata pa poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar