Potrebno:
100 g petit keksa.
Za sladoled od vanile:
300 ml mleka,
85 g kristal šećera,
2 kesice šlaga,
3 žumanjka,
10 g vanilin šećera,
10 g gustina.
Za sladoled od čokolade:
300 ml mleka,
85 g kristal šećera,
2 kesice šlaga,
3 žumanjka,
10 g vanilin šećera,
10 g gustina,
100 g otopljene čokolade.
Za preliv :
100 gr čokolade po želji
2 kašike ulja
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga.
Priprema:
Šećer i žumanca penasto umutite, dodajte vanilin šećer i gustin pa zakuvajte u vrelo mleko. Masa treba da se kuva na pari još 5 minuta, ali ne sme da provri.
Prohlađenu masu sjedinite sa ulupanim šlagom i sipajte u duguljasti kalup prethodno obložen alu folijom ili dužu vatrostalnu zdjelu .
I čokoladni sladoled pripremite na isti način, samo dodajte istopljenu čokoladu.
Za preliv :
Istopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri pa ohladite i prelite svaki sloj izmedu da bude čokolada .
Prekrijte keksom pa stavite u zamrzivač da se stegne.
Zamrznutu tortu izručite na tacnu da keks dođe kao podloga , ukrasite šlagom i poslužite.
Po želji u oba sladoleda možete da dodate po 50 g plazma keksa, kako bi se torta sporije topila i imala puniji ukus.
Prijatno!
Prekrijte keksom pa stavite u zamrzivač da se stegne.
Zamrznutu tortu izručite na tacnu da keks dođe kao podloga , ukrasite šlagom i poslužite.
Po želji u oba sladoleda možete da dodate po 50 g plazma keksa, kako bi se torta sporije topila i imala puniji ukus.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar