srijeda, 13. rujna 2017.

Meni veoma draga poslastica :"Šnenokle"


Žuta krema:
1 ipo l. mlijeka
200 gr. secera
1 puding od kokosa, banane ili vanilije
1 vanillin secer
4 kasike gustina (skrobno brasno-gusnel)
6 žumanjaka
malo hladnog mlijeka
Bijela krema:
6 bjelanjaka
200 gr. secera
1 vanillin secer
Ukrasavanje:
Malo žute kreme
malo cokolade
Priprema:
Mlijeko, secer i vanillin secer stavite da prokuhaju.
Za to vrijeme razdvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjcima dodajte gustin, puding i malo hladnog mlijeka pa izmutite.
Žutu smjesu ostavite na stranu, operite zice od miksera, pa pripremajte bijelu kremu.
Bjelanjke izmutite u cvrst snijeg.
Dodajte vanillin secer i pomalo dodavajte kristal secera pa mutate.
Kad ste dobili finu kremu i secer se istopio, nadam se da je i mlijeko prokuhalo idemo dalje sa pripremom.
Kasikom uzimajte bijelu smjesu, stavljajte u prokuhalo mlijeko, kuhajte par sekundi pa okrenite.
Kuhajte bjelanca jos par sekundi pa vadite u neku posudu.
Kad ste zavrsili sa bijelom kremom u isto mlijeko istresite zutu smjesu i kuhajte kao pudding.
Smjesa bude malo rijedja, ali nema veze tako i treba.
Žutu kremu istresite u posudu preko snenokli, ali ostavite malo kreme u posudi.
Kremi koju ste ostavile u posudi dodajte malo cokolade, izmjesajte da se cokolada istopi, pa istresite u posudu sa snenoklama ili u vrecicu pa malo nasarajte po vrhu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar