srijeda, 13. rujna 2017.

Tako ukusne i sočne :"Posne punjene pivarice"


Sastojci za testo:
2 dcl piva
2 dcl ulja
100 gr griza
500 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
100 gr suvog groždja
2 kašike ruma
100 gr mlevenih oraha
2 kašuke džema od šljiva ili kajsija
Za sirup:
650 gr šećera
5 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
Za posipanje:
mleveni orasi
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer, vodu i vanilin šećer, kuvati od kad proključa 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.
U posudu staviti pivo i ulje da provri, skinuti sa vatre i dodati griz, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešati i staviti na radnu površinu da se malo prohladi.
Za to vreme napraviti punjenje:
Suvo groždje oprati ocediti od vode, sitno iseckati i preliti sa rumom da malo stane pa dodati mlevene orahe i džem. Masu umutiti da se sjedini.
Dok je još testo toplo praviti kolačiće.

Testo podeliti na 33 dela. Svaki deo rukama razvaljati na rendetu (ili kao ja na spravici za ukrašavanje torti od šlaga), staviti 1 kašičicu punjenja i spojiti krajeve da punjenje dodje unutra, staviti u pleh.
Peći na 180 stepeni 30-35 minuta.
Hladnim sirupom preliti kolačiće i ostaviti da stanu 15 minuta, pa prevrnuti na drugu stranu da stanu 15 minuta i vratiti u prvobitan položaj.
Kad upiju sirup i kad se ohlade posuti i mlevenim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar