Potrebno:
Bešamel sos:
Priprema:
1.Filete belog mesa iseci na tanje snicle, pa ih onda blago izlupati tuckom za meso. Onda svaku sniclu proprziti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju.
2.Posebno izdinstati sampinjone, na ulju na kome se przilo meso.
3.Besamel sos napraviti tako sto se rastopi puter, u njemu izdinstati kasiku i po brasna, naliti mleko, a kada pocne da vri, razmesati i kiselu pavlaku.
4.Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda redjati red belog mesa, pa red pecuraka, a onda to preliti besamel sosom. I tako raditi dok se ne utrose svi sastojci.
5.Meso malo posoliti pre przenja, a i sampinjone malo posoliti. Bilo bi lepo da jelo ostane blago, a ne mnogo slano.
6.Na kraju, odozgo narendati trapista ili gaude i ubaciti u rernu da se zapece, dvadesetak minuta na umerenoj temperaturi.
1.Filete belog mesa iseci na tanje snicle, pa ih onda blago izlupati tuckom za meso. Onda svaku sniclu proprziti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju.
2.Posebno izdinstati sampinjone, na ulju na kome se przilo meso.
3.Besamel sos napraviti tako sto se rastopi puter, u njemu izdinstati kasiku i po brasna, naliti mleko, a kada pocne da vri, razmesati i kiselu pavlaku.
4.Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda redjati red belog mesa, pa red pecuraka, a onda to preliti besamel sosom. I tako raditi dok se ne utrose svi sastojci.
5.Meso malo posoliti pre przenja, a i sampinjone malo posoliti. Bilo bi lepo da jelo ostane blago, a ne mnogo slano.
6.Na kraju, odozgo narendati trapista ili gaude i ubaciti u rernu da se zapece, dvadesetak minuta na umerenoj temperaturi.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar