srijeda, 13. rujna 2017.

Ukus koji se pamti:Schwarzwald muffini


Potrebno:
Za muffine:
  • 350 g brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 250 g šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 ml mlijeka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 200 ml ulja
  • 100 g čokolade za kuhanje
Za bijelu kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 5 žlica gustina
  • 5 žlica šećera
  • 100 g maslaca
Za umak od višanja:
  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 5 žlica šećera
  • 100 ml vode
  • 3 žlice oštrog brašna
Priprema:
  1. Za muffine pomiješati u jednoj posudi sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre. Uliti mokre sastojke k suhima. Na kraju u dobivenu smjesu umiješati polovicu ocijeđenih višanja iz kompota i naribanu čokoladu. Smjesom za muffine puniti kalupe i papirne košarice do polovice pa peći u pećnici zagrijanoj na 180ºC 20 minuta. Od predviđene mase trebali biste dobiti cca 30 muffina. Količina komada ovisi o tome koliko ste napunili kalupiće i koje su vam veličine.
  2. Za bijelu kremu zagrijati mlijeko. Oduzeti od toga 6-7 žlica mlijeka i pomiješati sa gustinom i šećerom, pa ukuhati to u ostatak mlijeka. Postupak je identičan onome kada ukuhavate puding. Kuhati kremu nekoliko minuta, brzo je gotova, kao puding. Ohladiti pa u hladno umiješati izrađeni maslac.
  3. Za umak od višanja prebaciti preostale višnje zajedno sa sokom u posudu za kuhanje. Dodati i šećer pa pustiti da zakuha. Razmutiti posebno brašno sa vodom, pa umiješati u kipuće višnje. Kuhati par minuta uz miješanje dok ne dobijete gustoću rijetkog umaka. Ohladiti uz miješanje.
  4. Na ohlađene muffine nanijeti kremu, pa dekorativno preliti umakom od višanja i poslužiti.
  5. Svakako poslužiti posebno u zdjelici i preostali umak od višanja jer će vam ga sigurno ostati, tako da si svatko može dodatno zaliti svoj cupcake sa dodatnim umakom

Nema komentara:

Objavi komentar