Potrebno
Za Koru
8 bjelanjaka
450gr šećera
Za kremu :
Za Koru
8 bjelanjaka
450gr šećera
Za kremu :
8 žumanjaka
12 kašika šećera u prahu
250 gr. margarina
15 kašika mljevenih oraha
12 kašika šećera u prahu
250 gr. margarina
15 kašika mljevenih oraha
Priprema:
Bjelanjke dobro umutiti sa šećerom.Tepsiju obložiti pek-papirom i izliti umucene bjelanjke…peći(sušiti) na 120 stupnjeva oko sat vremena.
Žumanjke sa šećerom mutiti na pari, kad je gotovo malo prohladiti i dodati izrađen margarin i orahe.
Koru izrezati na tri jednaka dijela i filovat preko kolača možete umutiti 2 šlag pjene ili kreme i posuti orasima.
Dobro ohladiti( najbolje preko noći da kore opuste ).Uživajte u ukusu kolač je zaista prelijep .
Napomena -morate biti pažljivi sa korom posto je suha i lomljiva lako puca .
Prijatno!
Bjelanjke dobro umutiti sa šećerom.Tepsiju obložiti pek-papirom i izliti umucene bjelanjke…peći(sušiti) na 120 stupnjeva oko sat vremena.
Žumanjke sa šećerom mutiti na pari, kad je gotovo malo prohladiti i dodati izrađen margarin i orahe.
Koru izrezati na tri jednaka dijela i filovat preko kolača možete umutiti 2 šlag pjene ili kreme i posuti orasima.
Dobro ohladiti( najbolje preko noći da kore opuste ).Uživajte u ukusu kolač je zaista prelijep .
Napomena -morate biti pažljivi sa korom posto je suha i lomljiva lako puca .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar