ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Šarene kocke!




Potrebno
Za braon kora:

2 jaja
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mleka
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike kakaoa
oko 500gr brašna

Za žutu koru:
6 jaja
2 kašike vode
2 kašike ulja
8 kašika šećera
8 punih kašika brašna

Za kremu:
5 kašika brašna
2 kašike griza
250 gr šećera
500 ml mleka
250 gr margarina

Za glazuru:
200gr čokolade
50gr margari

Priprema:

Za braon koru:
Ulupajte jaja sa šećerom i uljem, dodajte toplo mleko u koje ste razmutili sodu bikarbonu.
Dodajte brašno pomešano sa kakaom.
Izmesite testo rukom, da se ne lepi za ruke, pa podelite na dva dela.
Razvucite debljinu koju želite i pecite na obrnutom plehu 10 minuta na 180 stepeni.

Za žutu koru:
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca, postepeno vodu i ulje, pa na kraju brašno.U plehu na kojem ste pekli prethodne kore ispecite žutu koru i ohladite.
Za kremu:
Brašno, griz, šećer i mleko stavite na vatru da se skuvaju uz mešanje.
Ostavite da se potpuno ohladi, kad bude mlako može da ide u frižider.
Ulupajte margarin pa mu dodajte 2 kašike ohladjenog krema i izmiksirajte.
Zatim dodajte ostatak krema i sve izmutite.
Slaganje:
Stavite braon koru, pa nenesite pola belog krema, pa žutu koru, pa beli krem i odgore poklopite braon korom.
Za glazuru:
Otopite čokoladu sa margarinom, dobro sjedinite i prelijte kolač.
Ostavite kolač da odstoji nekoliko sati pa poslužite.

Prijatno!














Nema komentara:

Objavi komentar