Za početak – nabaviti jednu šolju od nekih 2dcl ili malko jače za meru. Ja sam primenila jedan savet za mafine kada sam pravila ovaj kolač i čini mi se da ima efekta a to je da sve suhe sastoje izmešamo odvojeno i sve mokre sastojeke odvojeno.
Spajamo ih na kraju, sipajući mokre na suhe, blago mešajući, ne dugo da se sve ne „smlati“ a sve to kako bi kolač bio što laganiji i pufnastiji .
Suhi sastojci:
– 1 šolja griza
– 1 šolja mlevenih oraha
– 4 kašike brašna
– 1 šolja šećera
– 1 prašak za pecivo
– 4 – 5 kesica vanilin šećera (ovo je moj skroman doprinos receptu)
– 1 šolja mlevenih oraha
– 4 kašike brašna
– 1 šolja šećera
– 1 prašak za pecivo
– 4 – 5 kesica vanilin šećera (ovo je moj skroman doprinos receptu)
Mokri sastojci:
– 2 jajeta
– 1 šolja mleka
– 1 šolja ulja
– 4 jabuke narendane
– 1 šolja mleka
– 1 šolja ulja
– 4 jabuke narendane
Priprema:
Mali savet za jabuke, pokupljen od iskusnih koleginica – ne moraju se rendati, već se samelju u multisecku, oprane, izvadjenih sredina a sa sve korom – brže je a ništa ne smeta
Znači, pomešamo suve sastojke, polako na njih, pre nego što ćemo peći, dodamo mokre, blago izmešamo i sipamo u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Stavimo da se peče na 200˚C nekih pola satićka ali probamo čačkalicom da se ne lepi.
ČOKOLADA:
– 100 gr čokolade za kuvanje
– 3 kašike ulja
– 3 kašike ulja
Čokoladu sa uljem otopimo na pari i premažemo preko vrućeg, pečenog kolača, seckamo na kockice, jedemo toplo ili hladno.
Prijatno !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar