Potrebno
Za kore:
5 belanaca
70 gr šećera
100 gr seckanog lešnika
50 gr brašna
Za Krem :
70 gr šećera
100 gr seckanog lešnika
50 gr brašna
Za Krem :
5 žumanaca
650 ml mleka
100 grbrašna
370 gršećera
25 gr nes kafe
200 gr maslaca
650 ml mleka
100 grbrašna
370 gršećera
25 gr nes kafe
200 gr maslaca
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati lešnike i na kraju brašno i sve sjediniti.
Podeliti smesu na 2 dela i od svakog dela ispeći koru veličine 22 x 30 cm.
Dve kore ohladjene preseći na po 2 dela, tako da se dobiju 4.
Pomešati žumanca, šećer i brašno pomešati sa 250 ml mleka a ostalo mleko ostaviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, dodati kafu, dobro izmešati i potpuno ohladiti.
Ulupati maslac pa mu postepeno dodavati krem i miksirati.
$ kore nafilovati, stim da na gornju ne stavljate fil nego glazuru.
Glazuru možete napraviti od 100 gr čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja.
Otopite na pari i prelijte kolač
Ostavite da malo odstoji pa poslužite.
Prijatno!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar