utorak, 29. kolovoza 2017.

Pred vama je najbolji recept za Makovnjaču ikad !





Potrebno
Za tijesto:


 1 vrećica suhog kvasca
 400g brašna mekanog
 50g šećera
 2 jaja
 80g rastopljenog maslaca
 1/8 litre mlijeka
 malo soli
 korica od pola limuna


Za nadjev:

 400g samljevenog maka
 150g šećera
 1 vanil šećer
 4 žlice meda
 1 dcl mlijeka
 1 žličica cimeta
 ribana kora od jednog limuna
 50 g grožđica


Priprema:

Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min.
Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min.
Kad se digne podijelite ga na dva dijela.
Svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže.
Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min

Za nadjev:

Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete mak i dobro promiješajte.Dodajte grožđice i ohladite.
Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i sočnija.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar