četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Rozen plus kolač !




Jednostavan, brz i izvanredan kolač.
Potrebno:
1 pakovanje rozen kore 

Za kremu :
1 l mleka
2 pudinga od vanile ili po želji
300 gr šećera
250 gr maslaca ili margarina
100 gr crne čokolade
100 gr bele čokolade
300 gr mlevenog keksa
300 gr mlevenih, pečenih lešnika ( možete i manje ako nemate dosta, možete staviti i orahe, bademe, )
Za glazuru:
150 gr čokolade
1 kašika mleka
3 kašika ulja

Priprema:
Za kremu:

Razmutiti puding sa šećerom i 200 ml mleka, a ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati umućenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin.
Opet mešati dok se ne otopi ( biće retko )
Podeliti masu na dva dela, pa u jedan deo staviti crnu čokoladu i lešnike, a u drugi deo belu čokoladu i keks.
Staviti prvu koricu, pa naneti otprilike 6 kašika jednog fila, drugu koricu i odgore, drugi fil.Tako uraditi do kraja.Na zadnju koru ne mazati ništa.
Na pari otopiti čokoladu sa uljem i mlekom pa premazati preko gornje korice
Ostaviti kolač da prenoći i sutradan odseći prvo krajeve tanko i onda seći kolač.
Ja sam sekla na 2 cm širinu i dobila 14 redova, a uspravno onda na 4 jednaka reza ( prvo na pola, pa na pola ), tak oda se dobije baš dosta kolačića ( 56 komada ).

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar