četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Kokos kolač sa vanila kremom!

                                


Potrebno
Za kokos koru:
5 belanaca
prstohvat soli
100 gr kokosa
5 kašika kristal šećera
5 kašika brašna

Za kakao koru:
3 jaja + 2 žumanca
5 kašika kristal šećera
prstohvat soli
5 kašika ulja
7 kašika brašna
1 kašika kakaoa

Za kremu:
3 vanilin šećera
5 žumanaca
7 kašika kristal šećera
5 kašika mleka
250 gr margarina
3 kašike šećera u prahu

Za šam:
prstohvat soli
2 belanca
100 gr šećera u prahu
5 kašika vode


Priprema:
Za kokos koru:
Ulupati belanca sa šećerom i prstohvatom soli dok se ne dobije jak šne.
Dodati kokos i brašno pa izmešati varjačom.
Stavite u obložen pleh i zagrejanu rernu na 170 stepeni 5 minuta.

Za  kakao koru:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati ulje i žumanca postepeno sve muteći.
Na kraju dodati brašno i kakao pa sve sjediniti varjačom.
Preko kokos kore istresite kakao deo i vratite sve da se zajedno peče.
Testirajte čačkalicom da li je biskvit pečen posle 20 minuta.
Pečen biskvit otavite da se potpuno ohladi.

Za kremu:
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele pa stavite na paru da se kuvaju.
Krem je gotov kad vučete varjačom po dnu i ostaje iza nje trag dna šerpe.
Ostavite da se krem potpuno ohladi.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavati ohladjen krem od žumanaca i miksirati.
Naneti krem preko ohladjenog biskvita.

Za šne :
Na vatru taviti vodu i šećer u prahu a za to vreme, dok čekamo da provri ulupati belanca sa prstohvatom soli.
Kada provi voda i šećer kuvati 2 minute, pa skloniti sa vatre i postepeno sipati u umućena belanca uz miskiranje.
Ovaj šam naneti preko krema od žumanaca.Odgore po želji isprskati sa čokoladom.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar