četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Kolač sa orasima i dva krema!




Potrebno
Za kore:

9 belanaca
prstohvat soli
9 kašika šećer
18 kašika mljevenih oraha


Za kremu:
9 žumanca
9 kašika šećer
2 kesice vanilin šećera
4 kašika mleko
250 gr putera
3 kašike kakaoa

Za glazuru:

150 gr čokolade
50 gr putera ili 2 kašike ulja
4 kašike mleka

Priprema:
Za kore :

Od 9 belanaca se peče 3 kore po 3 belanca u plehu 30 x 20 cm na 180 stepeni 10 minuta.
Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i nastaviti miksiranje dok se šećer ne otopi.Zatim umešati mljevene orahe 6 kašika, sjediniti i istresti u oblozen pleh.
Ovako ispeći sve tri kore i ohladiti.

Za kremu:

Ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, sjediniti i staviti na paru da se kuha.
Kada provri voda ispod šerpe kuvati 12 – 15 minuta uz mešanje.
Skloniti da vatre da se ohladi.
Ulupati penasto puter pa mu dodati ohladjen krem i ulupati.
Odvojiti pola krema i u njega dodati kakao.
Filovati kora, žuti krem, kora, tamni krem, kora.

Za glazuru:
 Na tihu vatru staviti čokoladu, puter i mleko i sve zajedno otopiti.
Glazurom preliti kolač, na tacni ga protresti levo – desno i ostaviti da se stegne.
Oštrim nožem iseći u pravougaonike pa poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar