utorak, 22. kolovoza 2017.

Preliveni burek -Lakše i brže od običnog bureka !


 Potrebno :
 500 gr kora za pite

 Za Nadjev:
 500 gr mljevene junetine
 2 kom  crnog luka
 1 šaka peršinovog lista
  nešto soli i bibera 
 1 dl ulja

 Za Preliv:
 2 dl jogurta
 2 dl mineralne vode
 4 kom jaja
 malo soli


Priprema
Pržiti sitno sjeckan luk na ulju. Dodati meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Pržiti na jačoj vatri 10-15 minuta i povremeno miješati.
Obilato posuti sitno sjeckanim peršunom
U nauljen pleh staviti 2 kore pa posuti nadjevom. Može odmah i vruć nadjev
Potrošiti sav materijal i narezati na sitnije kocke
Preliti umućkanim jajima, jogurtom i mineralnom vodom.
Ostaviti oko 15 minuta da se preliv upije u proreze.
Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Reš pečeno ponovo narezati.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar