Potrebno :
3 čaše kiselog mlijeka
3 čaše secera
1 čaša ulja
3 čaše brasna
4 kašike kakaa
1 kasicica sode bikarbone
3 čaše kiselog mlijeka
3 čaše secera
1 čaša ulja
3 čaše brasna
4 kašike kakaa
1 kasicica sode bikarbone
Za preliv :
1 kašika ulja
4 kašike mlijeka
1 kesica kapucina( moze i bez)
70 gr margarina
3 štangle čokolade(50 gr)
3 kesice vanilin šećera ( ako stavljate kapucino, samo 1)
1 kašika ulja
4 kašike mlijeka
1 kesica kapucina( moze i bez)
70 gr margarina
3 štangle čokolade(50 gr)
3 kesice vanilin šećera ( ako stavljate kapucino, samo 1)
Priprema :
Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni. Proveriti cackalicom jeli peceno, ako je cista , to je to. Ne treba vise od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolac izbockati cackalicom i preliti vrucim prelivom.
Preliv se pravi tako sto se svi sastojci stave u serpicu i miješa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolacu. Uzivajte!
Napomena : Kao mjeru, koristila sam čašu od jogurta, dakle 1,8 dl. Nekada je bilo 2 dl. Moze i to.
Prijatno !
Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni. Proveriti cackalicom jeli peceno, ako je cista , to je to. Ne treba vise od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolac izbockati cackalicom i preliti vrucim prelivom.
Preliv se pravi tako sto se svi sastojci stave u serpicu i miješa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolacu. Uzivajte!
Napomena : Kao mjeru, koristila sam čašu od jogurta, dakle 1,8 dl. Nekada je bilo 2 dl. Moze i to.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar