Potrebno:
za koru:
6 bjelanaca
100 g šećera
100 g kokosa
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta
za fil:
6 žumanaca
100 g šećera
200 g margarina
300 g čokolade
4 dl slatke pavlake
za koru:
6 bjelanaca
100 g šećera
100 g kokosa
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta
za fil:
6 žumanaca
100 g šećera
200 g margarina
300 g čokolade
4 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja dodati sirće.
2. U dobijeni šam dodati brašno i kokos te polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje žicom kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu te izmiksati.
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja dodati sirće.
2. U dobijeni šam dodati brašno i kokos te polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje žicom kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu te izmiksati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa premazati.
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa premazati.
Nema komentara:
Objavi komentar