utorak, 22. kolovoza 2017.

Kolač Od Čokolade I Kokosa


Potrebno:
za koru:
 6 bjelanaca
 100 g šećera
 100 g kokosa
 1 kašika brašna
 1 kašika sirćeta

za fil:
 6 žumanaca
 100 g šećera
 200 g margarina
 300 g čokolade
4 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja dodati sirće.
2. U dobijeni šam dodati brašno i kokos te polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje žicom kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu te izmiksati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa premazati.

Nema komentara:

Objavi komentar