četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Paganini torta



Potrebno 
 Za Koru:
1o bjelanjaka
28o grama przenih pa mljevenih ljesnjaka
28o grama secera
2 kasike kakao praha


Za Tamnu kremu od cokolade:
5 zumanjaka
1 cijelo jaje
15o grama secera
5o grama cokolade za kuhanje
25o grama maslaca ili margarina za kreme



Za Zutu  kremu :

4 zumanjka
5 kasika secera
2 pudinga od vanilije
1 vanilija secer
7oo ml mlijeka
5oo ml vrhnja za slag

Priprema :

Kora 
Umutite bjelanjke, dodajite secer i mutite i na kraju rucno dodajte ljesnjake i kakao prah. Kalup za torte (ja sam koristila br.26) oblozite pek papirom dodajte smjesu za koru  i pecite ga na 18o stepeni 35 minuta. 
Kad se biskvit ohladi preko njega dodajte tamnu pa zutu kremu.
Tamna krema :
Jaja i secer umutite na pari dodajte cokoladu i mijesajte da se cokolada otopi i sjedini sa jajima u jednu finu kremu. Kremu ohladite i sastavite sa umucenim maslacem ili margarinom i premazite je na ohladjenu  koru .
Zuta krema 
Mlijeko stavite da kuha, umutite zumanjke sa secerom i vanilija secerom, dodajte im puding u prahu i malo mlijeka, sad sve to saspite u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kad se zuta krema ohladi dobro je umutite mikserom i sastavite sa umucenim vrhnjem za slag. Žutu kremu nanesite na smedju. Tortu ukrasite po zelji. (slag krmom  topljenom čokolado ili šta vam se nađe ).
Ohladite pa poslužite .
Prijatno!

.

Nema komentara:

Objavi komentar