četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Milka Torta !



Potrebno
Za kore:

15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika pečenih mlevenih lešnika
15 kašika mlevene plazme

Za Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
2 pudinga od vanile
4 kašika gustina
1 litar mleka
250 gr margarina
125 gr maslaca
2 kesice šlaga
100 gr milka crne čokolade sa lešnikom
100 gr bele milka čokolade

Za ukrašavanje:
200 gr šlaga
3 dcl gazirane vode

Priprema Kora:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati mlevene lešnike i mlevenu plazmu. Masu staviti u pleh veličine 25×35, prethodno obložen papirom. Koru peći na 170 stepeni. 
Ispeći još 2 ovakve kore.
Fil:
U mutiti 15 žumanaca sa 15 kašika šećera, dodati 2 pudinga od vanile, 4 kašike gustina i malo mleka od 1 litra. Preostalo mleko od 1 litra staviti da se kuva, dodati smesu od žumanaca i kuvati. Kad se skuva i ohladi dodati prethodno umućen margarin i maslac. Masu podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti seckanu crnu čokoladu milku, a u drugi deo seckanu belu milka čokoladu. Umutiti 1 kesicu šlaga i dodati u fil sa crnom čokoladom. Drugu kesicu umućena šlaga staviti u fil sa belom milka čokoladom. Filovati kore: Kora, crni fil, beli fil, kora, crni fil, beli fil, kora, crni fil, beli fil. Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom sa gaziranom vodom ili jednostavno preliti topljenom  čokoladom 
Ohladiti tortu pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar