Potrebno
Za Koru
250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
40g putera
100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
30 g cokolade u prahu
250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
40g putera
100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
30 g cokolade u prahu
Za fil
250 g krem sira
50 g secera
150 g nutelle
0,5 l slatke pavlake
Ganache
150 g cokolade noisette
150 ml slatke pavlake
250 g krem sira
50 g secera
150 g nutelle
0,5 l slatke pavlake
Ganache
150 g cokolade noisette
150 ml slatke pavlake
Priprema
KoraPomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.
Filovi
Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.
Ganache
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga.Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje.I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uživanje.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar