Potrebno
Za koru :
2 žlice meda
10 dag šećera
1 jaje
5 dag margarina
3 žlice mlijeka
35 dag brasna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za Kremu:
5 dl mlijeka
2 vanilin šećera
2 žlice gustina
5 žlica brašna
25 dag margarina
30 dag šećera u prahu
Ako želite
Za Glazuru:
10 dag čokolade
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
3 kapi ulja
10 dag šećera
1 jaje
5 dag margarina
3 žlice mlijeka
35 dag brasna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za Kremu:
5 dl mlijeka
2 vanilin šećera
2 žlice gustina
5 žlica brašna
25 dag margarina
30 dag šećera u prahu
Ako želite
Za Glazuru:
10 dag čokolade
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
3 kapi ulja
Priprema
kore :
Kuhati na pari secer, med, jaje, margarin i mlijeko da se rastope. U vruce umijesati brasno, prasak za pecivoi kakao, te zamijesiti tijesto. Podijeliti i ispeci 2 kore na preokrenutom limu.
Priprema krema:
Vanilin secer, gustin i brasno razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku, a u ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom u prahu. Po zelji dodati malo ruma ili limunova soka.
Glazura:
Na pari rastopiti cokoladu sa secerom, mlijekom i uljem.
Postupak:
Poloziti koru na pladanj za posluzivanje i premazati polovicom pripremljene kreme. Na kremu sloziti piskote namocene u rum razrijeden vodom, premazati ih ostatkom kreme i poklopiti drugom korom. Cijeli kolac možete preliti glazurom od cokolade,i nemorate vaša volja meni je dobar i ovako a normalno da će biti još bolji sa glazurom .Ohladite u frižideru pa poslužite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar