Potrebno
za koru
6 jaja
6 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
pola praška za pecivo
za kremu opcija broj 1
1,5 l slatkog vrhnja za šlag
900 g čokolade za kuhanje
za kremu opcija broj 2
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
6 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
pola praška za pecivo
za kremu opcija broj 1
1,5 l slatkog vrhnja za šlag
900 g čokolade za kuhanje
za kremu opcija broj 2
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
Priprema
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele, zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući.
U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
Duboku tepsiju promjera otprilike 35*24 cm obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 20 minuta.
Kako vam se krema kasnije nebi odvajala, gotovom biskvitu odrežite gornji sloj korice.
U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru i stalno miješajući kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu izlijte na topli biskvit izbockan čačkalicom .
Kolač je prije konzumiranja potrebno hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Kolač ukrasite po želji.
Prijatno !
Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele, zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući.
U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
Duboku tepsiju promjera otprilike 35*24 cm obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 20 minuta.
Kako vam se krema kasnije nebi odvajala, gotovom biskvitu odrežite gornji sloj korice.
U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru i stalno miješajući kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu izlijte na topli biskvit izbockan čačkalicom .
Kolač je prije konzumiranja potrebno hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći.
Kolač ukrasite po želji.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar