četvrtak, 31. kolovoza 2017.

"Kremisimo Torta"




Potrebno 

Za koru:

6 bjelanaca
9 kasika secera
2 kesice vanilin secera
6 kasika ulja
3 kasike mlijeka
3 kasike prezli
4 kasike brasna
pola preska za pecivo
2 kasike nutele ili nekog drugog eurokrema
150 ml mlijeka za preliv pecene kore

 Za prvi fil:
500 ml mlijeka
6 zumanaca
9 kasika secera
9 kasika brasna
200 ml mlijeka
100 gr cokolade za kuhanje
250 gr putera
1 kesica kapucina

Za drugi fil
500 ml slatkog vrhnja za kuhanje
2 kasike nutele

za dekoraciju torte po želji 

Priprema:

 kore

6 bjelanaca umutiti sa 9 kasika secera i 2 kesice vanilin secera.
Kad je umuceno dodati 6 kasika ulja, 3 kasike mlijeka, 3 kasike prezle mrvica, 4 kasike brasna, pola praska za pecivo i 2 kasike nutele ili nekog drugog eurokrema.
Sjediniti sastojke i istresti u pleh iz rerne , te peci na laganoj temepraturi od 170 C.
Peci dok kora blago ne porumeni tj. dok se ne isusi.
Prohladjenu pecenu koru m ozete presjeći na dva jednaka dijela da dobijete dvije kore   kore treba zaliti sa 150 ml mlijeka.

fil

500 ml mlijeka staviti da prokljuca.
Umutit 6 zumanaca, 9 kasika secera, 9 kasika brasna i 200 ml mlijeka.
Staviti u prokljucalo mlijeko i mjesati dok se masa ne zgusne.
Skinuti je s peci i u vrelu smjesu dodati 100 gr cokolade za kuhanje.
Potom smjesu ohladiti.
U ohladjenu dodati 250 gr putera i 1 kesicu kapucina.
Jedan dio kreme remazati preko prve  kore .

Zatim uzeti 500 ml slatkog vrhnja .
Vrhnje podjeliti na dva dijela.ili ako vam je lakse uzmete 2 po 250 ml Jedan dio umutiti i premazati preko prvog fila 
zatim premazati tortu ponovo sa prvim filom ili ako volite mozete staviti i koru pa onda prvim kremom pa slatkim vrhnjem sa nutelom 
 a u drugi dodati 2 kasike nutele pa umutit i premazati  ostatka torte.

Tortu ukrasiti po želji možete cjelu premazati sa umucenim  šlagom ili samo narendanm čokoladom gotovim mrvicama ,narendanim napolintankama ima puno varijanti sta imate .
Ohladiti u frižideru pa služiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar