Potrebno:
Za koru :
10 belanaca
600 g secera
2 kasike vinskog sirceta
za fil:
10 belanaca
600 g secera
2 kasike vinskog sirceta
za fil:
1 l mlijeka
10 zumanca
12 kasika secera
6 kasika gustina
3 kasika brasna
250 g margarina
250 g secera u prahu
100 g crne cokolade
100 g bijele cokolade
10 zumanca
12 kasika secera
6 kasika gustina
3 kasika brasna
250 g margarina
250 g secera u prahu
100 g crne cokolade
100 g bijele cokolade
300 g euro krema
šlag krema
šlag krema
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom, a zatim dodati 2 kasike vinskog sirceta.Smeseu sipati u pleh oblozen pek papirom i peci na 150 stepeni 60 minuta.
U serpi na sporetu staviti da provri 1 l mlijeka, u koju polako dodajemo prethodno umuceno 12 kasika secera sa 10 zumanaca, 6 kasika gustina i 3 kasike brasna.
Skloniti sa sporeta i ostaviti da se prohladi, a zatim dodati margarin i 250 g secera u prahu, pa sve fino umutiti.
Smesu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati otopljenu crnu cokoladu, a u drugi otopljenu bijelu cokoladu.
Na tasnu staviti koru i premazati je eurokremom.
Zatim koru premazati filom sa bijelom čokoladom, pa fil sa crnom cokoladom i cijelu tortu ukrasiti slag kremom.
Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne i ohladi, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Napomena ako želite veću tortu možete dodati preko kreme sa bijelom čokoladom kese (piskote ili plazmu )namočene u mlijeko .
Prijatno!
U jedan dio dodati otopljenu crnu cokoladu, a u drugi otopljenu bijelu cokoladu.
Na tasnu staviti koru i premazati je eurokremom.
Zatim koru premazati filom sa bijelom čokoladom, pa fil sa crnom cokoladom i cijelu tortu ukrasiti slag kremom.
Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne i ohladi, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Napomena ako želite veću tortu možete dodati preko kreme sa bijelom čokoladom kese (piskote ili plazmu )namočene u mlijeko .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar